Algemene informatie

Forellenvijver ’t Groenewoud biedt u visvijvers waar men recreatief kan forelvissen.
De ligging van de visvijvers is, te midden van een natuurlijke omgeving,
vrij uniek te noemen. Dit groene gebied tegen de Utrechtse Heuvelrug bestaat voor het overgrote deel uit boomgaarden en landbouwgrond. Voordat de visvijvers waren aangelegd bevond zich op het perceel een appelboomgaard alwaar in het seizoen 2009 nog appels geplukt werden.
Op de plaats waar zich momenteel de parkeerplaats bevindt was voorheen een oude peren-boomgaard. Enkele bomen zijn als herinnering hieraan nog bewaard gebleven.
De sorteerschuur, waar tot 2008 nog wekelijks diversen soorten fruit werden gesorteerd, is inmiddels verbouwd tot ontvangstruimte.

Tevens kunt u bij Forellenvijver ’t Groenewoud, tegen een kleine vergoeding, vers fruit en sappen uit eigen boomgaard kopen.

Er zijn 2 grote en 1 kleine visvijver aangelegd. Er kan gevist worden op sterke regenboog- en zalmforellen. Omdat de visvijvers beschut zijn aangelegd achter een grondwal zal dit ongetwijfeld tijdens het vissen een gevoel van rust en ontspanning bij u oproepen. Kortom, u kunt naar hartenlust uw hobby uitoefenen! Voor gezelschappen bestaat zelfs de mogelijkheid om een “eigen vijver” af te huren.

In de ontvangstruimte kunt u terecht voor lekkere kop koffie, een tosti of andere versnapering. Vanuit onze ontvangstruimte heeft u een prachtig uitzicht op de 3 visvijvers.

Mocht u kiezen voor een dagje ontspanning bij forellenvijver ’t Groenewoud dan bestaat de mogelijkheid om een keuze te maken uit een dagdeel (of delen). Dit kan ’s morgens, ’s middags of gedurende de zomermaanden in de avonduren.

Heeft u vragen of suggesties, stap dan gerust op één van onze medewerk(st)ers af. We zullen u graag van dienst zijn met hulp en, waar nodig, met het verstrekken van advies.

Ook “niet-vissers” zijn van harte welkom om eens kennis te komen maken met het vissen op forel. U kunt hengels huren en bovendien zijn overige benodigdheden zoals aas (powerbait, wasmotten en meelwormen) eveneens tegen geringe vergoeding bij ons te verkrijgen. Tenslotte is het ook mogelijk om gerookte forel uit eigen rokerij bij ons te kopen.

Kom gerust eens langs bij Forellenvijver ‘t Groenewoud, u bent van harte welkom om deze unieke vorm van ontspanning eens te beleven en eventueel met andere te delen.

Wij wensen u veel visplezier!